You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj sporta dece i omladine

Vesti

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj i unapređenje sportske rekreacije

Vesti

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj i unapređenje vrhunskog sporta

Vesti

Predsednik - Sportska biografija - Andrea Kikić

Ime i prezime: Andrea Kikić
Mesto stanovanja: Subotica, Srbija
Državljanstvo: Srpsko
Datum rođenja 17.08.1977.
Pol: Žensko

10_1.jpgSportom sam se počela baviti sa pet godina kada sam trenirala gimnastiku, a nakon toga sa šest godina sam pohađala školu plivanja.

Posle upoznavanja sa navedenim sportovima, sa devet godina sam počela da se bavim sa sportom, koji je bio deo mog svakodnevnog života sve do dvadesete godine. U pitanju je jedrenje. Jedrenje sam savladala u jedrilici za najmlađu kategoriju jedriličara, u optimistu.

Nakon kako sam izrasla iz klase optimist, dve godine sam jedrila na dasci, a nakon toga sam prešla u klasu Evropa, to jest u klasu koja je za mene najlepša jedrilica za žene.

Takmičarsku karijeru u jedrenju sam započela još u klasi optimist, u kojem sam osvojila desetine medalja na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Zahvaljujući rezultatima iz klase optimist, 1991.godine sam bila rangirana među sportiste Subotice u kategoriji pionira.

U jedrenju na dasci sam takođe osvojila nekoliko vrednih nagrada u kategoriji žena, na primer prvo mesto na Prvenstvu Srbije 1990.godine.

Međutim, istaknutije rezultate sam osvajala u klasi Evropa, kao što je drugo mesto na Prvenstvu Srbije u Golubcu 1992.godine, treće nesto na Prvenstvu Srbije 1994.godine na Paliću, prvo mesto na Prvenstvu Jugoslavije na Paliću 1997.godine, treće mesto na prvenstvu Srbije takođe na Paliću 1997.godine itd.

Paralelno sa jedrenjem kratko vreme sam trenirala tenis, kao i predstavljala osnovnu školu koju sam pohađala na raznim takmičenjima u nekoliko sportskih grana, a kao rezultat toga na kraju osnovne škole sam primila diplomu „Jovan Mikić-Spartak“ za izuzetan uspeh u savladanju nastavnog gradiva iz oblasti fizičkog vaspitanja.

Razlog mog odustajanja od aktivnog jedrenja su bile studije, ali je sport i za vreme studija bio deo mog života, baveći se rekreativno plivanjem i trčanjem. Nekoliko godina posle završetka studija, vratila sam se mom omiljenom sportu, jedrenju. U početku sam rekreativno jedrila na dasci, a nakon toga sam prešla u jedrilicu Laser Radial.

Nakon kako sam se vratila jedrenju, 2015.godine sam se ponovo isprobala i na takmičenjima, a kao rezultat istog u generalnom plasmanu na regatama koje se boduju za Prvenstvo Srbije osvojila sam 2. mesto.

2016.godine sam manje vremena bila u prilici da izdvojim jedrenju zbog poslovnih obaveza, te sam i učešće na regatama redukovala, a samim tim su i rezultati skromniji. 2016. godine do podijuma sam stigla na Prvenstvu Vojvodine osvojivši drugo mesto.

Od 2017.godine sam sudija pripravnik, kao i stekla sam zvanje Operativnog trenera jedrenja, a od 2018.godine sam predsednik Jedriličarskog Saveza Vojvodine.

O nama

Jedriličarski Savez Vojvodine je pokrajinski granski savez osnovan za sportsku granu – jedrenje, za teritoriju Autonomne Pokrajine Vojvodine...

Detaljnije

Članovi saveza

Jedriličarski Savez Vojvodine ima sledeće vrste članova:
• redovne članove i
• pridružene članove ...

Detaljnije

Organi saveza

Jedriličarski Savez Vojvodine ima sledeće organe:
• Predsednik
• Nadzorni odbor ...

Detaljnije


Najnovije vesti