You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj sporta dece i omladine

Vesti

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj i unapređenje sportske rekreacije

Vesti

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj i unapređenje vrhunskog sporta

Vesti

Jedriličarski kamp za napredne jedriličare - 2020

27.06.2020.
Jedriličarski Savez Vojvodine je u saradnji sa Jedriličarskim klubom „Palić“ u period od 27. juna do 2. jula 2020.godine organizovao Jedriličarski kamp za napredne jedriličare, za klasu Optimist i Laser 4,7 na Paliću, to jest za uzrast od 8 do 18 godina.
 
U kampu je ukupno 23 mladih jedriličara imao priliku za pripremu za učešće na državnim prvenstvima i na međunarodnim regatama.

Treninge jedrenja su vodili treneri i iskusni jedriličari Dejan Zakić i Ištvan Boja, dok je kondicione treninge držala Sofija Dobrički, mlada jedriličarka i atletičarka.

Vremenski uslovi za kamp su bili idealni, šta je omogućilo održavanje dnevno oko 4 sata treninga na vodi, zatim dodatno svaki dan su učesnici kampa imali sat vremena kondicionog treninga i sat vremena teoretske obuke.
 
Rezultati kampa su se dokazali odmah nakon kampa, na regati, koja se održala na Paliću u periodu od 3 do 5. jula, a koja se boduje za Državno Prvenstvo, na kojem su učesnici kampa vidljivo bolje rezultate postigli u odnosu na prethodne regate.

Pored poboljšanja rezultata mladih jedriličara iz Vojvodine, kamp je bio uspešan i u pogledu postizanja cilja, koji se odnosio na jačanje svesti o važnosti istrajnosti, odgovornosti i tolerancije.
 
Moto kampa je bio: „Sport može da igra ulogu u poboljšanju života pojedinaca, ali ne samo pojedinaca ... već i čitavih zajednica. Sasvim sam uveren da je sada pravi čas da se to razumevanje nadgradi, da se podstaknu vlade, agencije za razvoj i zajednice da razmišljaju o tome kako sport može da se sistematičnije uključi u planove da se pomogne deci, posebno onoj koja žive u oskudici, bolesti i u sedištu sukoba.“ Kofi A. Anan, Generalni sekretar Ujedinjenih nacija.
 
Organizaciju kampa finansirao je Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu u okviru tekućeg poslovanja Saveza, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u okviru projekta „Očuvanje i negovanje međunacionalne tolerancije kroz sport“.
Sufinansijeri kampa su bili i prodavnica Hungarikum i Stars d.o.o. Palić.

O nama

Jedriličarski Savez Vojvodine je pokrajinski granski savez osnovan za sportsku granu – jedrenje, za teritoriju Autonomne Pokrajine Vojvodine...

Detaljnije

Članovi saveza

Jedriličarski Savez Vojvodine ima sledeće vrste članova:
• redovne članove i
• pridružene članove ...

Detaljnije

Organi saveza

Jedriličarski Savez Vojvodine ima sledeće organe:
• Predsednik
• Nadzorni odbor ...

Detaljnije


Najnovije vesti