You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj sporta dece i omladine

Vesti

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj i unapređenje sportske rekreacije

Vesti

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj i unapređenje vrhunskog sporta

Vesti

SEEOOC 2023 i Prvenstvo Srbije za klasu Optimist

08.05.2023.

Proteklog vikenda od 04.05. do 07.05. na jezeru Palić je održana regata Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist (SEEOOC – South East European Optimist Cup), koje je ujedno bilo i Prvenstvo Srbije za klasu Optimist. SEEOOC regata je najznačajnija srpska međunarodna jedriličarska regata, koja je ove godine održana šesnaesti put, a koje su uz podršku Jedriličarskog Saveza Srbije i Jedriličarskog Saveza Vojvodine finansirali Ministarstvo omladine i sporta i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Na regati su pored takmičara iz Srbije učestvovali takmičari iz Crne Gore, Slovačke, Mađarske i Makedonije, dok su sudije i članovi regatnog odbora bili iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Vremenski uslovi nisu išli na ruku takmičarima i organizatorima, s obzirom da zbog slabog vetra tri dana nije bilo uslova za jedrenje, dok je četvrtog dana održano 3 trke, šta je bilo dovoljno da se takmičenje proglasi uspešnim.

Na SEEOOC regati 1.mesto je osvojila takmičarska iz Slovačke - Adela Prokopcova, drugi je bio takmičar iz JK Gemaxa - Sava Radibratović, dok je treće mesto zauzeo takmičar iz Slovačke  - Oliver Brestovsky.

Takmičari iz Vojvodine su takođe postigli sjajne rezultate u konkurenciji 68 prijavljenih učesnika.

Bertalan Molnar je osvojio drugo mesto na Prvenstvu Srbije u generalnom, kao i u kategoriji dečaka, dok je na SEEOOC regati bio 5. Ispred Jedriličarskog Kluba Palić na regati su učestvovali i Marko Atić, Tijana Zakić, Anđela Drakulić, David Česko i Marton Molnar, a od takmičara Jedriličarskog Kluba Vojvodina su učestvovali Danilo Ljeskovac, Zaharije Grujić i Tara Gantar

O nama

Jedriličarski Savez Vojvodine je pokrajinski granski savez osnovan za sportsku granu – jedrenje, za teritoriju Autonomne Pokrajine Vojvodine...

Detaljnije

Članovi saveza

Jedriličarski Savez Vojvodine ima sledeće vrste članova:
• redovne članove i
• pridružene članove ...

Detaljnije

Organi saveza

Jedriličarski Savez Vojvodine ima sledeće organe:
• Predsednik
• Nadzorni odbor ...

Detaljnije


Najnovije vesti