You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj sporta dece i omladine

Vesti

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj i unapređenje sportske rekreacije

Vesti

JEDRILIČARSKI SAVEZ VOJVODINE

Razvoj i unapređenje vrhunskog sporta

Vesti

SEEOOC 2021 - Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist

09.05.2021.

U periodu od 7. do 9. maja, Jedriličarski klub Palić je bio domaćin najveće i najznačajnije srpske internacionalne jedriličarske regate SEEOOC (Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist - South East Europe Open Optimist Cup), koja se 14. put organizovala za klasu "OPTIMIST".

Na regati je učestvovalo 61 takmičara, predstavnika Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Slovačke i Srbije, a takmičari su bili uzrasta od 7 do 15 godina.

Šef regatnog odbora je bio Peter Farkaš Međunarodni „Race officer“ iz Mađarske, a suđenje je bilo povereno sledećim međunarodnim sudijama: Miroslav Bjelajac (Hrvatska), Rainer Kornfeld (Austrija), Dragomir Andonović (Srbija), Pierluigi De Luise (Italija), Benno Loske (Nemačka).

Od članova ekipe Jedriličarskog kluba Palić, na čelu sa trenerom Dejanom Zakićem, do pobedničkog postolja je stigao Nenad Zakić osvojivši 3. mesto u generalnom plasmanu i 3. mesto u kategoriji dečaka, a Bertalan Molnar je osvojio 1. mesto u kategoriji dečaci do 12 godina, dok je Nađa Mihajlov, jedriličarska Jedriličarskog Kluba Vojvodina osvojila 3. mesto u kategoriji devojčica.

SEEOOC regata je ujedno i jedna od regata, koja se boduje u seriji regata za Državno Prvenstvo. Od takmičara iz Vojvodine Nenad je osvojio 1. mesto u generalno plasmanu i 1. mesto u kategoriji dečaka, Bertika je osvojio 1. mesto u kategoriji dečaka do 12.godina, a Nađa je bila 1. u kategoriji devojčica.

Suorganizatori regate su Jedriličarski Savez Srbije i Jedriličarski Savez Vojvodine, dok su glavni finansijeri regate Ministarstvo sporta i omladine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Subotica.

Organizaciju regate su podržali i Jedriličarski Savez Beograda, Auto kuća „Nissan Marton“,  HUNGARIKUM, STARS d.o.o., „Venera Bike“ Subotica, Park Palić d.o.o., „Venera Stich“ d.o.o. Subotica, Monautix Kft iz Mađarske, Goodwill pharma, Fidelinka i Mlekara Subotica.

O nama

Jedriličarski Savez Vojvodine je pokrajinski granski savez osnovan za sportsku granu – jedrenje, za teritoriju Autonomne Pokrajine Vojvodine...

Detaljnije

Članovi saveza

Jedriličarski Savez Vojvodine ima sledeće vrste članova:
• redovne članove i
• pridružene članove ...

Detaljnije

Organi saveza

Jedriličarski Savez Vojvodine ima sledeće organe:
• Predsednik
• Nadzorni odbor ...

Detaljnije


Najnovije vesti